Saltar al contenido

Divendres 28 de Juny de 2024, 19h. Hablemos. Els perills de les IA


Què fa la IA amb les nostres dades? Es pot usar per a fer el bé? Què és el colonialisme de dades?

Cada dia regalem les nostres dades a un món d’algorismes amb els quals les empreses comercien i poden manipular, polaritzar, dividir, confrontar als usuaris.

Però encara que tot semble perdut, hem de lluitar per buscar alternatives que empoderen a la comunitat. La IA no ha de ser el nostre enemic (sempre que no ens prive de la nostra llibertat).

El 3 de juny es van complir 41 anys de Jocs de guerra, una pel·lícula que va retratar millor que ningú la cultura hacker dels 80 i, quasi 3 dècades abans de ChatGPT un advertiment sobre els perills de deixar que els ordinadors prenguen decisions que afecten els éssers humans.

Va ser l’any 1983. Mentre Linus Torvalds jugava amb el Vic 20 del seu avi i Richard Stallman feia els primers passos del projecte GNU (irònicament, al departament de IA), Ronald Reagan i Yuri Andrópov mantenien viva una guerra freda que quasi cap de nosaltres sabia que tenia els dies comptats. 41 anys de Jocs de guerra.

Enllaç a Open Street Map de LAS NAVES Av.Joan Verdaguer, 16

Utilizamos cookies propias solo para los inicios de sesión del sitio. Si está de acuerdo clique Aceptar, si no lo hace, y necesita usar esta funcionalidad, no le aseguramos un perfecto funcionamiento de la misma. Más información en nuestra    Política de Cookies
Privacidad